Project Ambassadeurs Armoedebestrijding

De Ambassadeurs Armoedebestrijding zetten zich een jaar lang in tegen armoede in hun directe sociale omgeving. De ambassadeurs zijn actieve kaderleden van zelforganisaties of sleutelpersonen. Zij organiseren praktische en nuttige bijeenkomsten met een lage drempel. Hiermee informeren zij hun omgeving en doorbreken het taboe over armoede. 

Lees meer...

Armoede onder Marokkaanse en Turkse Nederlanders

Rond de 20% van de personen uit de Marokkaanse en Turkse gemeenschap leeft in armoede. Het (langdurig) moeten leven van een inkomen op of onder de armoedegrens heeft allerlei ernstige gevolgen. Het is niet alleen een kwestie van weinig geld.  Er bestaat een samenhang met slechtere gezondheid, laag psychisch welbevinden, een negatief zelfbeeld en weinig (zelf)vertrouwen in de toekomst. Armoede betekent ook sociale uitsluiting. De kans op sociaal isolement is groot. En het heeft het negatieve effecten op participatie en emancipatie van Marokkaanse en Turkse Nederlanders.

Lees meer...

Laatste Nieuws

Op woensdag 13 april bracht staatssecretaris Jetta Klijnsma een werkbezoek aan één van de lokale projecten van Omarmen in Amsterdam-Noord. Dit werkbezoek bood de mogelijkheid om vanuit Omarmen te delen wat er in de afgelopen anderhalf jaar bereik... Lees verder
Lees meer...
Ontwerp & Realisatie: OS Websolutions